DARTEN

Op het gebied van darts heeft Zandstra Sport een groot aanbod. Van de dartborden tot aan de dartpijlen. Ook voor allerlei verschillende accesoires zoals flights, shafts, protectors, puntenslijpers en verschillende soorten pijlenhouders, kunt u terecht bij Zandstra Sport. De merken die wij verkopen zijn: Bull's, Unicorn, McKicks, Target, Winmau en Harrows.

Dartborden

Zandstra Sport verkoopt verschillende soorten dartborden. De borden zijn gemaakt van sisal, een plantaardig product. Dit materiaal werkt zeer goed in een dartbord. De pijlen kunnen goed in het bord worden gegooid en er weer uit gehaald worden, zonder dat het bord erg beschadigd. De sisal vezels worden dicht getrokken, nadat de pijl eruit wordt gehaald. De metalen cijferring is verschuifbaar, waardoor de levensduur van het bord wordt verlengt. Hoe dunner de metalen rand is, hoe minder kans op bounce-outs. Met name de merken Unicorn, Bull's en Winmau maken dit soort borden. Deze professionele dartborden zijn verkrijgbaar bij Zandstra Sport. Bij de dartborden wordt ook een ophangsysteem meegeleverd. Let op: maak nooit een dartbord vochtig of nat.

Dartpijlen

Dartpijlen zijn opgebouwd uit drie delen: de barrel, shaft en flight. De barrel is de punt van de pijl, daarna volgt de shaft en vervolgens de flight.

Brass, nickel silver en tungsten
De dartpijlen zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten materialen: brass, nickel silver en tungsten. Brass dartpijlen zijn herkenbaar aan de koperkleur. Deze soort pijl is relatief goedkoop en zeer geschikt voor kinderen en beginnende darters. De nickel silver pijlen zijn herkenbaar aan de zilverkleur. Deze dartpijlen zijn zeer geschikt voor horeca gelegenheden door het relatief laag soortelijk gewicht. De tungsten darts zijn zeer geschikt voor de wedstrijddarter of gevorderde darter. Hoe hoger het percentage tungsten, hoe slanker de dartpijlen zijn. Dat is erg belangrijk bij het gooien van bijvoorbeeld trippels. De tungsten pijlen worden gemaakt in drie verschillende kleuren: goud, zilver en zwart.

Grip, balans en gewicht
De balans en de grip zijn belangrijke onderdelen van een dartpijl en zijn erg persoonlijk. Zandstra Sport biedt een breed assortiment aan met verschillende darts en een ruime keuze in grip, balans en gewicht.

Shafts

Het verbindingstukje tussen de barrel en de flight heet de shaft. Dit is een zeer belangrijk onderdeel voor de balans van de pijl. Wij hebben een groot aantal verschillende soorten shafts. Deze verschillen in lengte en materiaal. De lengte van de pijl bepaald ook hoe deze naar het bord gegooid wordt. De verschillen in materiaal hebben weinig invloed op het gooien. Wel is er verschil in sterkte, flexibiliteit en levensduur. De titanium shafts gaan veel langer mee als de aluminium en nylon shafts. Om je pijl af te stemmen met je persoonlijke voorkeur zijn de shafts verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Flights

Dart flights zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en diverse opdrukken. De diktes en verschillende materialen bepalen de levensduur. Hoe hoger het aantal micron is, hoe dikker de flight is. Een dikkere flight gaat langer mee, maar vliegt niet altijd mooi langs elkaar heen. Er zijn ook flights verkrijgbaar met een groter oppervlak, dit bepaald het draagvermogen. De flight fungeert als vlucht stabilisator. Iedere darter heeft zijn eigen stijl en snelheid van gooien. Het is daarom van belang de juiste combinatie te vinden die de darter zelf prettig vindt. Zandstra Sport heeft een groot aantal verschillende soorten flights, met verschillende vormen en materialen. Om de flight langer te kunnen gebruiken zijn er flight protectors verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Overige accesoires

Naast de dartpijlen en borden verkopen wij verschillende soorten accessoires:

- wallets en cases
- flight protectors
- flight-punch machines
- handige service-kits
- slijpers en slijpstenen
- punten houders
- score borden
- muur bescherming (dart ringen)
- matten

Dit is een greep uit het assortiment, dus als u artikel er niet bij staat kunt u gerust contact met ons opnemen voor meer informatie.