Goede schoenen zijn belangrijk. Steunzolen kunnen de pasvorm van de schoen verbeteren en het comfort verhogen. Zandstra Sport heeft verschillende soorten steunzolen in het assortiment voor verschillende wensen. De steunzolen zijn van de merken Superfeet en MySole.
Steunzolen van Superfeet

Superfeet heeft inlegzolen voor verschillende voettypen en activiteiten. Elke voet is uniek en verschillende activiteiten vragen om verschillende typen schoenen. Goede ondersteuning van de voet voorkomt doorzakking en helpt daarmee klachten te verminderen zoals pijn aan het peesblad, blaren, knobbels en rode plekken. Dit wordt vaak veroorzaakt door wrijving in de schoen. Als de voet in de juiste stand staat en goed ondersteund wordt, wordt de spanning op de spieren en pezen vermindert en het comfort verhoogt.

De zolen van Superfeet zijn gemaakt van stevig schuim in combinatie met een gevormde hielkuip. Veel dempende inlegzolen zijn gemaakt van gel of zacht schuim. Deze zolen lijken in eerste instantie erg aangenaam, maar zonder stevige stabiliserende hielkuip zijn ze niet in staat om de voet adequaat te ondersteunen.

Gebasseerd op bewezen orthopedische principes heeft de pasvorm, het design en het product van Superfeet de norm gezet op het gebied van ondersteuning. Superfeet inlegzolen helpen de vlakke, 2-dimensionale zolen van uw schoenen aan te passen aan uw 3-dimensionale voet. De onmiskenbare pasvorm van Superfeet helpt om de voet te stabiliseren, terwijl de diep gevormde hielkuip garant staat voor ondersteuning en comfort.

Steunzolen van Mysole

Mysole omvat kwalitatief hoogwaardige inlegzolen welke speciaal ontwikkeld en toepasbaar zijn voor de specifieke voetwens. Het innovatieve en anatomisch verantwoorde design, gecombineerd met superieure materialen, maken de inlegzolen zeer geschikt:
- bij overbelaste voeten;
- bij pijnlijke en vermoeide voeten;
- voor stabiliteit;
- als schokdemping;
- voor extra comfort;
- ter voorkoming van voetklachten;
- ter verbetering van loopprestaties.

De typen zolen die verkrijgbaar zijn van Mysole bij Zandstra Sport zijn: solution, standard plus, ergonomica, multisorb, anatomical, voetbal en running. Daarnaast wordt het assortiment aangevuld met velours heelcups, heellifts en silisoft heelcushion.